Załącznik nr 2
do regulaminu naboru
Ostrów Lubelski, dnia 18 listopada 2019 r.
Zespół Szkół w Ostrowie Lubelskim
ul. Unicka 5
21-110 Ostrów Lubelski
Ogłoszenie o naborze
Dyrektor Zespołu Szkół w Ostrowie Lubelskim ogłasza otwarty i konkurencyjny nabór na wolne stanowisko urzędnicze Referenta żywieniowego
w Zespole Szkół w Ostrowie Lubelskim.
Liczba lub wymiar etatu: 1 etat
Główne obowiązki:
Kierowanie żywieniem w placówce
Wymagania niezbędne:
- wykształcenie średnie
- obywatelstwo polskie
- pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych
- brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe
- stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na określonym stanowisku pracy
- nieposzlakowana opinia
Wymagania dodatkowe:
- znajomość zasad żywienia zbiorowego oraz zasad dobrej praktyki żywieniowej -HACCP
- znajomość obsługi komputera (preferowana znajomość programu komputerowego „Magazyn-Vulkan”
- mile widziane doświadczenie w żywieniu zbiorowym
- umiejętność planowania, sprawnej organizacji pracy i umiejętność współpracy w grupie.
Zakres wykonywanych zadań na stanowisku:
- dbałość o należyte i zgodne z normami zapasy produktów żywnościowych
- zamawianie, przyjmowanie i wydawanie artykułów z zachowaniem zasad i formalności określonych instrukcją kontroli wewnętrznej
i obiegu dowodów finansowo-księgowych w Zespole Szkół w Ostrowie Lubelskim
- dbanie o właściwe i fachowe rozmieszczenie i przechowywanie artykułów
2) sporządzanie jadłospisów dziennych i dekadowych zgodnie z obowiązującymi normami
i zapotrzebowaniem energetycznym oraz na poszczególne składniki pokarmowe
3) współpracę z dietetyczką DPS
4) sporządzanie raportu żywieniowego i przestrzeganie wysokości stawki żywieniowej
5) bezpośredni nadzór nad przygotowywaniem posiłków (dbanie o właściwą jakość przyrządzanych potraw, oszczędne gospodarowanie produktami spożywczymi, wykorzystanie produktów zgodnie z ich przeznaczeniem i zasadami HACCP, a także punktualność przygotowywania posiłków
i pomoc w wydawaniu posiłków)
6) zajmowanie się prowadzeniem systemu HACCP oraz dokumentacji z tym związanej
7) prowadzenie dokumentacji dla potrzeb Sanepidu
8) utrzymanie magazynu spożywczego w należytym stanie sanitarno-porządkowym, a także właściwa eksploatacja chłodni, lodówek i szaf chłodniczych
9) kontrola stanu powierzonych personelowi kuchni naczyń , sprzętu kuchennego i zgłaszanie kierownikowi administracyjno -gospodarczemu wszelkich uchybień w tym zakresie oraz wnioskuje o zakup nowego wyposażenia kuchni
10) wnioskuje do kierownika administracyjno-gospodarczego o środki czystości, środki dezynfekujące, gaz (wszystko co potrzebne jest do zapewnienia właściwego rytmu pracy kuchni)
11) współpracuje przy przetargach na zakup materiałów żywnościowych do kuchni.
Informacja o warunkach pracy na stanowisku:
- praca przy komputerze ponad 4 godz. na dobę
- miejsce pracy znajduje się w budynku internatu na parterze
- istnieje możliwość wyjazdów służbowych, związanych ze szkoleniami poza miejscem pracy
- warunki wynagrodzenia – według obowiązującego regulaminu
- praca od poniedziałku do piątku w godz. od 7 00do 15 00.
Wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w jednostce:
W miesiącu poprzedzającym datę upublicznienia ogłoszenia wskaźnik zatrudnienia osób niepełnosprawnych w jednostce, w rozumieniu przepisów o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych był niższy niż 6%.
Wymagane dokumenty:
1) życiorys (CV)
2) list motywacyjny
3) zgoda na przetwarzanie danych osobowych o treści: "Zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016r. (Dz. Urz .UE L 119 z 04.05.2016) wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych we wszystkich dokumentach aplikacyjnych dla potrzeb aktualnej rekrutacji"
- dokumenty potwierdzające wykształcenie (kserokopie potwierdzone przez właściciela dokumentu za zgodność z oryginałem)
5) kwestionariusz osobowy dla osoby ubiegającej się o zatrudnienie (należy złożyć zgodnie z formularzem dotyczącym naboru zamieszczonym w Biuletynie Informacji Publicznej)
6) kserokopie świadectw pracy (potwierdzone przez właściciela dokumentu za zgodność z oryginałem) lub zaświadczenie o zatrudnieniu
7) oświadczenia kandydata o:
- posiadaniu obywatelstwa polskiego
- niekaralności za przestępstwo umyślne ścigane z oskarżenia publicznego i umyślne przestępstwo skarbowe
- posiadaniu pełnej zdolności do czynności prawnych i korzystaniu z pełni praw publicznych
- stanie zdrowia pozwalającym na zatrudnienie na stanowisku, którego dotyczy nabór oraz o braku przeciwwskazań do pracy przy komputerze w wymiarze ponad 4 godziny na dobę
- kandydat, który zamierza skorzystać z uprawnienia, o którym mowa w art. 13a inne dokumenty o posiadanych kwalifikacjach i umiejętnościach (kserokopie potwierdzone przez właściciela dokumentu za zgodność z oryginałem)
Wymagane dokumenty aplikacyjne należy składać wyłącznie w formie pisemnej, w zamkniętej kopercie z dopiskiem „Nabór na stanowisko referenta żywieniowego w Zespole Szkól w Ostrowie Lubelskim” osobiście w Sekretariacie Zespołu Szkół (pokój nr 2) w Ostrowie Lubelskim ul. Unicka 5, lub drogą pocztową na adres:
Zespół Szkół w Ostrowie Lubelskim ul. Unicka 5, 21-110 Ostrów Lubelski w terminie do dnia 2 grudnia 2019r. do godz. 1500.
O zachowaniu terminu wskazanego w ogłoszeniu decyduje data faktycznego wpływu do sekretariatu szkoły.
Aplikacje, które wpłyną po wyżej określonym terminie nie będą rozpatrywane i zostaną zwrócone.
Informacja o wynikach naboru będzie umieszczona na stronie internetowej Biuletynu Informacji Publicznej (http:www.bipzs.ostrowlubelski.edu.pl) oraz na tablicy ogłoszeń Zespołu Szkół w Ostrowie Lubelskim.
Dyrektor Zespołu Szkół w Ostrowie Lubelskim
mgr inż. Krzysztof Wasala